dolomiterna kom på besök

July 16, 2009

l1010062

avslappnat och helt oplanerat. det är då korten blir som bäst :D

vi bestämde oss för att återvända till örnberget även denna dag. vass klättring fick oss att sukta efter mer. men först var det dags för djupgående sanitering. vi hittade en badstrand i närheten av klippan. välbehövligt. kritan på händerna hade suttit kvar allt för länge. efteråt lagade vi ordning en god frukost bestående av en massa pasta och tomatsås – precis som på ungdomsluffartiden.

l1010071

now off to klättring. väl vid örnberget träffade vi på två klättrare som kom från dolomiterna i italien. det syntes att killen hade x antal vertikala meter i blodet. han lekte sig upp för det mesta, och snabbt gick det. coolaste var nog dock att se hur han gick på en av taklederna (Bad Boys 7c+). han gjorde den inte första försöket men när han väl hade knutit in andra gången bar det av till ankaret utan hinder.

dsc_3612

det är alltid lika läckert att se någon som behärskar tekniken (eller knäckande). tänka sig att en så pass svår led kunde klättras som om den vore av grad 5…förhoppningsvis träffar vi honom igen. och då kommer ni också få veta mer om denne grymme herre.

Leave a comment